Szefem kuchni w Senses Restaurant jest Włoch Andrea Camastra. Prowadzona przez niego kuchnia dołączyła do wąskiego, bo do tej pory jednoosobowego grona - gwiazdką w Polsce mógł pochwalić się tylko właściciel Atelier Amaro - Wojciech Amaro. Krytycy kulinarni przyznający gwiazdki Michelin docenili Senses za połączenie smaków tradycyjnych z nowoczesnymi technikami stosowanymi w kuchni. Przyznanie gwiazdki oznacza nie tylko ogromny prestiż i rozgłos, ale przede wszystkim umieszczenie restauracji w przewodniku "Main Cities of Europe", który prezentuje najlepsze kulinarne miejsca na mapie Europy

Sukces Senses i Atelier Amaro, które utrzymało swoją gwiazdkę (nie jest ona przyznawana na stałe) nie oznacza jednak, że to jedyne dwa miejsca w Polsce warte odwiedzenia. Inspektorzy Michelin wyróżnili łącznie 52 restauracje z Polski - głównie z Warszawy oraz Krakowa. Znajdują się one jednak w różnych kategoriach, m.in. korzystnego stosunku ceny do jakości lub kulinarnych wschodzących gwiazd. 

Najważniejsza nagroda - odznaczenie gwiazdką Michelin przyznawane jest dopiero po spełnieniu przez restaurację kilku kryteriów. Musi ona zostać perfekcyjnie oceniona pod względem jakości i podania dań, stosunku jakości do ceny oraz ogólnego stylu kuchni i jego konsekwencji w trakcie działania restauracji. Elementy takie jak wystrój wnętrza czy jakość obsługi to zupełnie inna kategoria - gwiazdka przyznawana jest wyłącznie za jakość, smak i podanie samego jedzienia.