Co kraj, to obyczaj. Kuchnia japońska słynie między innymi z sushi, a Japończycy uwielbiają batony Kit Kat. W kraju kwitnącej wiśni znajdziecie kilkanaście specjalnych smaków tych batoników, między innymi dyniowe czy o smaku zielonej herbaty. Firma Nestle postanowiła połączyć te dwa fakty i stworzyć Kit Kat Sushi, czyli sushi na słodko.

Powstały trzy smaki Kit Kat Sushi: Maguro (tuńczyk) - nie. nie znajdziecie tu prawdziwej ryby. Tuńczyk został zastąpiony malinowym batonikiem Kit Kat (kolorem bardzo przypomina rybę) ułożonym na dmuchanym ryżu. Uni (jeżowce) tradycyjnie składa się z żółtego jeżowca owiniętego wodorostami, ale w wersji na słodko został przygotowany z batonika Kit Kat o smaku melona i mascarpone na dmuchanym ryżu. Trzecim rodzajem słodkiego sushi jest Tamago (jajko), czyli omlet z jajka na ryżu owinięty wodorostem. Wersja Nestle zawiera dyniowy Kit Kat na dmuchanym ryżu.

Słodkie Kit Kat Sushi wręczane są japońskim klientom, którzy w nowym sklepie Kit Kat wydadzą 26 dolarów na słodkości.