Lody Eggloo można kupić w Chinatown w Nowym Jorku, gdzie od 13 lutego działa wyjątkowa lodziarnia. Eggloo to kolorowe lody z dużą ilością słodkich dekoracji, podawane w płaskich gofrach. Ten rodzaj gofrów (robionych z dodatkiem jajek) to popularny przysmak w Hong Kongu. W nowojorskiej lodziarni wafle przygotowywane są na kilka sposobów, m.in. z dodatkiem zielonego proszku matcha (z którego można też robić pyszną latte >>>) lub ciemnego, gorzkiego kakao. 

Jak zwykle w przypadku takich deserów, najbardziej atrakcyjne są dodatki. W tym przypadku wybór jest ogromny - słony karmel, orzechy, płatki śniadaniowe, świeże owoce, strzelające cukierki, a nawet ciasteczka z wróżbą. Cena takiego deseru - z nieograniczonym wyborem i ilością dodatków to 8 dolarów. Podobne lody można kupić także w Cauldron Ice Cream w Santa Ana.

Czy widzieliście podobne w Polsce?