Paweł Gnatowski to szef kuchni, który na co dzień pracuje w wegańskiej restauracji sushi Youmiko. Stworzył niezwykłe unikatowe menu, razem ze swoim zespołem przygotowuje sushi zgodnie z japońską tradycją kulinarną, zastępując ryby warzywami. Szuka nowych smaków, testuje oryginalne połączenia, jak marynowany arbuz czy torciki z awokado i bakłażanem. W trzecim odcinku podcastu Glamour EcoTalk, którego można posłuchać na Glamour.pl (poniżej) oraz na Spotify, Paweł opowiedział nam, skąd czerpie pomysły na nowe dania, czy jego sushi smakuje Japończykom i jakie ekologiczne rozwiązania stosuje w restauracji. Zdradził nam także, jak wyglądała jego droga do weganizmu i podał przepis na to, jak samemu zrobić w domu wegańskie chirasi.

Posłuchaj podcastu Glamour EcoTalk: 

---

W Glamour.pl na co dzień informujemy was o trendach, stylu życia, rozrywce. Jednak w tym trudnym czasie część redakcji pracuje nad treściami skupionymi wokół sytuacji w Ukrainie. TUTAJ dowiecie się, jak pomagać, sprawdzicie, gdzie trwają zbiórki i przeczytacie, co zrobić, żeby zachować równowagę psychiczną w tych trudnych okolicznościach.