Zapomnijcie o serniku, muffinie czy cynamonowej bułeczce. To dopiero są słodkości! Wraz z nadejściem wiosny do swojego menu Starbucks dodał dwie, zupełnie nowe pozycje. Pierwsza z nich, American Cherry Pie Frappuccino, to połączenie wiśniowego ciasta z kawą mrożoną o smaku waniliowym. I co tu dużo mówić - wygląda obłędnie (i pewnie ma milion kalorii)! Od 13 kwietnia do 16 maja nowość dostępna będzie w ofercie Starbucksa wyłącznie w Japonii. Oprócz tego, sieć znanych kawiarni postanowiła w Kraju Kwitnącej Wiśni do sprzedaży wprowadzić również... matcha pudding. Od początku miesiąca deser uzupełnia całą linię puddingów wypuszczoną przez markę. Wybór nowego smaku nie dziwi – na całym świecie trwa właśnie szał na picie matcha latte, a zielona herbata w proszku pochodzi w końcu z... Azji.