O tym, że  wyobraźnia dyrektora kreatywnego Gucci nie zna granic, wiemy nie od dziś. Wszystko wskazuje na to, że realizowane z zapałem i niemałym sukcesem wizje na polu mody tylko pobudziły jego twórcze ambicje  i apetyty na więcej. I to dosłownie – bo jak się okazuje marka właśnie poszerzyła pole działalności o kulinaria. W samym sercu Włoch, przy placu Piazza della Signoria na terenie florenckich Ogrodów Gucci przy czyli concept store’u łączącego butik, salę wystawienniczą i kinową, właśnie otwarto restaurację nazwaną Gucci Osteria.

Za całością projektu stoi oczywiście nie kto inny jak sam dyrektor kreatywny marki. Szefem kuchni będzie nagrodzony trzema gwiazdkami Michelina Massimo Bottura, specjalizujący się w wykwintnych daniach schlebiających najbardziej wymagającym podniebieniom. W jego menu znajdą się klasyczne włoskie smaki, np. tortellini z parmezanem czy risotto z grzybami, a także specjały kuchni światowej, np. peruwiańskie tostadas. Ceny będą wahać się w granicach 20-30 Euro, a sala restauracji pomieści 50 gości. 

Odwiedzilibyście Gucci Osteria przy okazji pobytu we Florencji?