Uwielbiasz kawę i nie wyobrażasz sobie bez niej dnia? Nie ma w tym nic dziwnego. Leniwy poranek, przerwa w pracy, spotkanie z przyjaciółką – to niezapomniany smak świeżej kawy sprawia, że te chwile stają się jeszcze przyjemniejsze. Teraz, kiedy lato jest w pełni, chętniej sięgamy po mrożone koktajle kawowe, które dodatkowo są idealnym sposobem na szybkie orzeźwienie. Które smaki będą królować w tym roku? Poznaj hity kawowe oraz modne akcesoria od Nespresso inspirowane słoneczną Kalifornią!

Lubisz niekonwencjonalne połączenia smakowe? Musisz tego spróbować!

Znudziły cię klasyczne kawy mrożone? Szukasz zaskakującego orzeźwienia? Dla wszystkich tych, którzy kochają nieoczywiste połączenia powstała kawa Nespresso Juicy Watermelon Flavour Over Ice. Orzeźwiająca, w sekundę gasząca pragnienie, kawa mrożona o soczystym smaku arbuza! To połącznie 100% świeżej kawy z najlepszych plantacji z naturalnym aromatem arbuza. Nie musisz biec do najbliższej kawiarni, aby spróbować czegoś zaskakującego. Teraz możesz przygotować ją samodzielnie w domu. Spróbuj!

JUICY WATERMELON FIZZ

SKŁADNIKI:

  • kawałki arbuza,
  • 7 kostek lodu (210 g),
  • 15 ml syropu trzcinowego,
  • 150 ml wody gazowanej,
  • 6 listków mięty,
  • kawa Nespresso Juicy Watermelon Flavour Over Ice.

PRZYGOTOWANIE:

  1. Do dużej szklanki włóż 6 kostek lodu (po 30 g) i kilka kostek arbuza.
  2. Wlej 15 ml syropu trzcinowego i dodaj 6 listków świeżej mięty, a następnie uzupełnij 150 ml wody gazowanej. Delikatnie wymieszaj.
  3. W urządzeniu Nespresso Barista umieść 1 kostkę lodu (30 g), a następnie zaparz 80 ml kawy Nespresso Juicy Watermelon Flavour Over Ice. Zamknij pokrywę i wybierz „Iced Nitro”.
  4. Przelej kawę do szklanki z wodą, miętą i syropem.
  5. Całość udekoruj listkami mięty i kawałkiem arbuza.

Materiały prasowe

Uwielbiasz kokosa? Ta kawa jest właśnie dla ciebie!

Tego lata do oferty Nespresso powraca ulubiona przez konsumentów kawa kokosowa – kremowa Tropical Coconut Flavour Over Ice. To 100% świeżej kawy oraz w pełni naturalny, słodki aromat kokosa. Ci, którzy kochają wszystko, co kokosowe, mogą być przekonani, że będzie to ich najlepszy sposób na orzeźwienie tego lata. Spróbuj niezwykle prostego i obłędnie pysznego przepisu na kawę mrożoną od Nespresso.

PINK BEACH MOCKTAIL

SKŁADNIKI:

Zobacz także:

  • sproszkowany owoc smoka 1/3 łyżeczki,
  • 80 ml schłodzonego mleka 1,5%,
  • 7 kostek lodu,
  • 15 ml syropu lawendowego,
  • kawa Nespresso Tropical Coconut Flavour Over Ice,
  • plasterki kokosa do dekoracji.

PRZYGOTOWANIE:

  1. Wsyp 1/3 łyżeczki sproszkowanego owocu smoka do 80 ml mleka i wymieszaj.
  2. Do drugiej szklanki włóż 7 kostek lodu (po 30 g każda) i zalej 15 ml syropu lawendowego.
  3. Zalej to zabarwionym mlekiem i delikatnie wymieszaj.
  4. Zaparz kawę Nespresso Tropical Coconut Flavour Over Ice (230 ml).
  5. Udekoruj plasterkami kokosa lub płatkami kokosowymi.

Materiały prasowe

Kawa mrożona w stylu kalifornijskim? Poproszę!

Żeby moment z kawą był jeszcze przyjemniejszy, przygotuj ją za pomocą ekspresu z kolekcji Vertuo Pop, dostępnego w wyjątkowych, letnich kolorach. Poza niezwykle modnym designem, ekspres jest bardzo łatwy w obsłudze i parzy pyszną, świeżą kawę przy użyciu tylko jednego przycisku!

Materiały prasowe

Dopełnieniem tego idealnego momentu, mogą być nowe akcesoria do kawy marki Nespresso, inspirowane stylem kalifornijskim. Są perfekcyjnie zaprojektowane i pomogą zarówno w przygotowaniu wyjątkowych kaw mrożonych w domu, jak również umożliwią zabranie ich na wynos. Koniecznie sprawdź miętowy zestaw pojemników na lód, designerski kubek podróżny ze słomką Nomad Tumbler,  który z pewnością stanie się stałym kompanem wszystkich wakacyjnych spacerów.

Poczuj kalifornijskie lato w stylu Nespresso! Arbuz czy kokos? Który smak wybierasz? Nowe, letnie smaki kaw i wakacyjne akcesoria znajdziecie TUTAJ.