W sobotę cały świat żył ślubem Meghan Markle i księcia Harry'ego. To przełomowe wydarzenie dla brytyjskiej monarchii, ponieważ dla konserwatywnego kręgu postać Markle jest dość kontrowersyjna. Niemniej jednak uroczystość wzruszyła chyba wszystkich, ceremonia zaślubin w katedrze św. Jerzego na zamku w Windsorze była piękna, a młoda para wyglądała na bardzo zakochanych! Meghan, która otrzymała tytuł księżnej Sussex, zachwyciła suknią projektu Clare Waight Keller, dyrektor kreatywnej Givenchy. Po złożeniu przysięgi i wysłuchaniu pełnego pasji kazania, nowożeńcy wybrali się na przejażdżkę głównymi ulicami miasta. Wieczorem natomiast udali się na weselne przyjęcie, na którym nie mogło zabraknąć tortu! Jak się zapewne domyślacie, był bardzo elegancki i wyrafinowany. Do jego wykonania zużyto 200 limonek, 500 jajek, 20 kg masła, 20 kg cukru i 10 butelek syropu z kwiatu dzikiego bzu, który, jak poinformował Pałac Kensington, pochodzi z rezydencji królowej w Sandringham. Całość udekorowano kwiatami peonii, a za projekt odpowiada Claire Ptak, właścicielka piekarnio-cukierni Violet Cakes w Londynie. Co ciekawe, kobieta ma polskie korzenie - jej babcia była Polką, ale ojciec Claire wyemigrował lata temu do Wielkiej Brytanii. Nad ciastem pracował kilkuosobowy zespół, a efekt ich pracy jest powalający! Zobaczcie poniżej, jak wyglądał tort weselny Meghan Markle i księcia Harry'ego.

Słowa, jakie książę Harry powiedział Meghan w kościele, wzruszą Was do łez >>>