Clear Coffee, czyli w skrócie CLR CFF to nowa odsłona kawy, pozbawiona jej charakterystycznego, czarnego koloru. Kawa bez koloru powstała z najlepszych ziaren z gatunku Arabica, ale po procesie parzenia została pozbawiona brązowego koloru. Dzięki temu zachowuje smak i moc, ale nie odbarwia szkliwa zębów. Sam napój, podobnie jak klasyczna kawa, może być podgrzewany i podawany z mlekiem lub cukrem. Producenci zapewniają, że jej smak niczego nie traci, ale utrzymują w sekrecie to, w jaki sposób udało im się "odbarwić" kawę. Wiadomo tylko, że od momentu zaparzenia czarnej kawy, do zabutelkowania jej przezroczystej wersji, mijają zaledwie trzy godziny. 

Pomysł na CLR CFF wyszedł od słowackiego przedsiębiorcy, Davida Nagy'ego, który zapewnia, że zarówno on, jak i jego brat, piją ogromne ilości kawy. Przez to zmagają się z przebarwieniami na zębach. Dostępne na rynku specyfiki nie mogą zapobiec ich powstawaniu, dlatego bracia uznali, że zamiast leczyć, lepiej jest zapobiegać. W ten sposób wpadli na pomysł wyprodukowania przezroczystej kawy. Nagy gwarantuje, że w procesie odbarwiania napoju nie są stosowane żadne chemiczne dodatki i że produkt jest bezpieczny dla zdrowia, przynajmniej tak samo jak kawa. Prace nad nim trwały 12 miesięcy, podczas których bracia przetestowali dziesiątki różnych mieszanek kawy, dochodząc od wniosku, że efekt można osiągnąć wyłącznie po zmieleniu świeżo palonych ziaren najwyższej jakości.