Pamiętajcie więc, że usunięcie aplikacji nie oznacza skasowania konta. Jeżeli pozbędziecie się tylko ikony, Wasz profil na Tinderze wciąż będzie istniał. Jeżeli z różnych powodów chcecie usunąć Tindera, dobrze trafiliście. Tłumaczymy krok po kroku w jaki sposób to zrobić, jakie są konsekwencje i czy można zniknąć z aplikacji randkowej na zawsze. Możliwości jest więcej, niż Wam się wydaje.

Seep. to aplikacja, która jest połączeniem Facebooka, Uber Eats i... Tindera! >>>

Czy można usunąć Tindera na zawsze?

Wiele osób obawia się logowania na Tinderze, ponieważ proces jest bezpośrednio związany z Facebookiem. Jednak to ze względów bezpieczeństwa oraz aby potwierdzić wiarygodność i tożsamość użytkowników. Jeżeli założycie konto w aplikacji, nie musicie bać się, że jakiekolwiek aktywności zostaną opublikowane na Facebooku.

Jeżeli natomiast zdecydujecie, że Wasza przygoda z najpopularniejszą aplikacją randkową powinna się zakończyć, bo np. znaleźliście miłość swojego życia, w bardzo łatwy sposób usuniecie konto. Chcecie zniknąć z Tindera na zawsze? Wystarczy kilka kliknięć.

Jak trwale usunąć konto na Tinderze?

Aby usunąć konto, należy to zrobić z poziomu aplikacji. W Ustawieniach na samym dole znajdziecie pozycję Usuń konto. Po stuknięciu, należy wybrać ją ponownie. Zobaczycie wtedy komunikat: „Konto zostało pomyślnie usunięte”. W konsekwencji bezpowrotnie stracicie swoje pary, wiadomości i inne dane powiązane z kontem. Użytkownicy, z którymi Was sparowało i z którymi rozmawialiście także nie będą mieć Was na swojej liście. A jeśli w przyszłości się rozmyślicie i postanowicie wrócić na Tindera, po ponownym zalogowaniu się zostanie utworzone nowe konto.

Najlepsze aplikacje randkowe. Tinder, Bumble, Skout i inne >>>

Tinder uśpij konto, czyli jak tymczasowo usunąć Tindera?

Dla niezdecydowanych użytkowników twórcy aplikacji przygotowali wygodną opcję, która pozwala uśpić konto, czyli zniknąć z Tindera niezauważalnie i tymczasowo. Jak to zrobić? Kliknijcie w Ustawienia, a następnie na samym dole wybierzcie Usuń konto. Pojawią się wtedy dwie opcje do wyboru, a jedną z nich będzie Uśpij konto. Dobra wiadomość jest taka, że po ponownym zalogowaniu na Tindera odzyskacie swoje pary, prowadzone konwersacje oraz inne dane.

Nie chcesz całkowicie rezygnować z Tindera? Opcja Ukryj profil jest dla Ciebie

A jeżeli chcecie tylko częściowo zniknąć z Tindera, istnieje jeszcze jedna opcja. Tymczasowe ukrycie profilu sprawi, że profil będzie niewidoczny dla innych użytkowników. Jednocześnie pary nie znikną i będziecie mogli z nimi rozmawiać. Brzmi jak kompromis. To też rozsądny wybór w sytuacji, kiedy spotykacie się z dziewczyną lub chłopakiem, za Wami jest kilka spotkań i chcecie być wobec swojej randki po prostu fair, ale jak to bywa na początkowym etapie znajomości, wszystko jeszcze może się zdarzyć. Jak to zrobić? Wybierzcie ikonę profilu na górze głównego ekranu, następnie Ustawienia i Odkrywanie.

Teraz już wiecie wszystko o tym, jak usunąć Tindera!