Sekrety świątecznych dań Magdy Gessler
Magda Gessler od lat uchodzi za niezrównaną w swoim fachu kreatorkę smaku i stylu. Ku uciesze wszystkich, którzy chcieliby we własnym zakresie przygotować wigilijne potrawy jak z najlepszych lokali, sławna restauratorka od jakiegoś czasu chętnie dzieli się przepisami, z których korzysta na i jej bliscy. Gwiazda niezmiennie bijącego od lat rekordy popularności programu „Kuchenne Rewolucje” nie ukrywa, że w jej rodzinie nawet tradycyjne dania wigilijne podaje się w dość nowoczesny sposób. Nie inaczej jest z modnym tatarem ze śledzia, który obowiązkowo w każde święta Bożego Narodzenia pojawia się na stole w domu Gesslerów. Za sekretem jego wspaniałego smaku stoją takie nietypowe składniki, jak chociażby pieczona papryka i marynowane grzyby. Sprawdź, jak krok po kroku przygotować wigilijny tatar ze śledzia według przepisu Magdy Gessler, którym sławna restauratorka podzieliła się parę lat temu w grudniowym numerze „Dobrych Rad”, już teraz poniżej.
Tatar ze śledzia – przepis Magdy Gessler
Tatar ze śledzia to jedno z najpopularniejszych dań wigilijnych. A gdyby przyrządzić go według receptury Magdy Gessler? Warto, bo powali rodzinę na kolana, a jego wykonanie nie zajmie więcej niż 50 minut. Zdradzamy przepis. Weźcie pod uwagę, że poniższa ilość składników wystarcza na przygotowanie 4 porcji dania.
Tatar ze śledzia Magdy Gessler – składniki:
- 4 płaty śledziowe
- 2 ogórki kiszone
- 1 pieczona czerwona papryka
- 1 cebula
- 3 jajka na twardo
- kilka grzybków marynowanych
- nieduża ilość keczupu
- sól i pieprz
Tatar ze śledzia Magdy Gessler – przygotowanie krok po kroku:
- Płaty śledziowe, kiszone ogórki, pieczoną paprykę, cebulę, jajka na twardo i grzybki pokroić w drobną kostkę.
- Posolić, posypać świeżo zmielonym pieprzem. Dodać keczup, wymieszać i gotowe!
Jak widzicie przygotowanie tatara ze śledzia według przepisu Magdy Gessler nie jest trudne. Po prostu diabeł tkwi w szczegółach.
Tatar ze śledzia – sposób podania / fot. Adobe Stock